Ruitersportzaak Le Cheval
 

BLOGS


Terug naar overzicht

10-09-2020

Het vinden van de juiste rijlaarzen

Waar let je op bij de aankoop van paardrijlaarzen? Allereerst zul je moeten bepalen met welk doel je de paardrijlaarzen gaat gebruiken. De sport is namelijk te verdelen in twee categorieën. Springen en dressuur. De paardrijlaarzen zijn ook verdeeld in deze twee categorieën. Je kan het verschil tussen spring- en dressuurlaarzen herkennen doordat springlaarzen meestal veters hebben aan de voorkant. Dressuurlaarzen hebben dit niet.

Nu je hebt bepaald of je laarzen nodig hebt voor springen of voor dressuur, zul je de afweging moeten maken tussen gevoerde rijlaarzen of niet gevoerde laarzen. Ben je van plan om veel te gaan rijden in de winter? Dan is het aan te raden om te kiezen voor gevoerde laarzen.

Nog een aantal tips voor de aanschaf van de juiste rijlaarzen:

- Draag bij het passen van de laarzen sokken die je ook zult gaan dragen tijdens het rijden. Hierdoor kun je de pasvorm het beste aanvoelen. Vaak zullen sokken die je draagt tijdens het rijden dikker zijn dan je normale sokken. Door de dikkere sokken te dragen tijdens het passen, weet je zeker dat je de laarzen koopt die de juiste pasvorm hebben. Koop je je laarzen online? Houd er dan rekening mee dat als je rijsokken dikker zijn dan je normale sokken, de maat van de rijlaarzen mogelijk iets anders uit kan vallen.

- Investeer in goede rijlaarzen. Goede rijlaarzen zullen wat duurder uitvallen, maar dit is het geld waard. De kwaliteit zal vele malen betere zijn dan goedkope rijlaarzen. In onze webshop vind je goede rijlaarzen tegen een betaalbare prijs.

- Moet je je rijlaarzen vaak aan- en uittrekken? Kies dan voor laarzen met een ritssluiting. Deze krijg je gemakkelijk uit en aan.

- Ga je rijden in de winter? Kies dan voor thermolaarzen. Deze geven extra warmte in de koude dagen. Ideaal indien je van plan bent om een lekkere winterrit te gaan maken. Je vindt deze thermolaarzen in onze webshop, of door te klikken op deze link: https://www.le-cheval.nl/c-4167242/rijlaarzen/.

Met deze tips hopen we je te helpen met het vinden van de juiste rijlaarzen. We wensen je veel rijplezier! In onze webshop bieden wij vele toffe laarzen aan, tegen een betaalbare prijs. Aarzel niet om eens een kijkje te nemen.Terug naar overzicht 
E-mailen
Bellen
Info