Ruitersportzaak Le Cheval
 

BLOGS


Terug naar overzicht

12-09-2020

Een bit met een smaakje, de moeite waard of complete onzin?

Er bestaan bitten met een smaakje. Wat voor smaakje dan? Nou, bijvoorbeeld met appelsmaak. Of een andere smaak die het paard mogelijk lekker vindt. Deze bitten zouden verschillende voordelen hebben ten opzichte van bitten zonder smaakje.

Zo zouden de bitten met een smaakje beter worden aanvaard door het paard. Hierover zijn de meningen van ruiters verdeeld. Er zijn meerdere ruiters die ondervinden dat hun paard het bit inderdaad beter aanvaard, wanneer zij een bit met een smaakje gebruiken. Zij merken een daadwerkelijk verschil in het gebruik van een bit met smaakje, ten opzichte van een bit zonder smaakje. Echter zijn er ook ruiters die geen verschil merken in het gebruik van een bit met of zonder smaakje. Dit zou natuurlijk ook kunnen liggen aan de smaak die is toegevoegd of aan het merk van het bit. Echter zou het ook kunnen liggen aan het paard. Mogelijk reageert het ene paard wel beter op een bit met smaakje, en het andere paard zal er mogelijk niet anders op reageren dan dat bij een normaal bit het geval is.

Verder zou het paard relaxter ogen bij het gebruik van een bit met een smaakje, volgens de ruiters die zweren bij het gebruik van een bit met een smaakje. Zo zijn er vele ruiters die een bit voor hun paard gebruiken met zogenaamd sweet iron. Bij dit bit komt er door het speeksel van het paard een smaakje vrij.

Zo kan worden geconcludeerd: het is niet helemaal zeker of een bit met een smaakje een daadwerkelijk verschil maakt ten opzichte van een bit zonder smaakje. Mogelijk verschilt dit per paard en kan dit liggen aan de soort smaak. Het kan een positief effect hebben om een bit met een smaakje te gebruiken, maar het kan ook zijn dat je geen verschil zult merken.

Een keer een bit met een smaakje proberen? In onze webshop zijn ze te koop. Neem zeker eens een kijkje. Ook verkopen wij verschillende normale bitten, mocht je niet helemaal overtuigd zijn van het gebruik van een bit met een smaakje.Terug naar overzicht 
E-mailen
Bellen
Info