Ruitersportzaak Le Cheval
 

BLOGS


Terug naar overzicht

13-09-2020

Het belang van een goede cap voor tijdens het rijden

Wist je dat? Paardrijden word gezien als gevaarlijker dan motorrijden en skiën. Het is daarom van belang om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden. Het is mogelijk om letsel op te lopen indien je jezelf niet goed beschermd met de juiste middelen tijdens het rijden. Een cap tijdens het rijden zal voorkomen dat je hoofdletsel oploopt, mocht je vallen. Daarom is het ten zeerste aan te raden om een cap te dragen tijdens het rijden. Deze kleine ingreep voorkomt in 9 van de 10 gevallen dat je onnodig schade oploopt. Op de meeste maneges is het zelfs verplicht om een cap te dragen. Dit in verband met de veiligheidseisen die zij hanteren.

In onze webshop zijn veel toffe caps te vinden, neem zeker eens een kijkje indien je nog opzoek bent naar een fijne cap. Alle caps in onze webshop voldoen aan de juiste veiligheidseisen, niet geheel onbelangrijk. Daarnaast hebben ze ook nog eens een supertof design.

Enkele tips voor het gebruik van een cap:

- Vervang je cap eens in de 4 à 5 jaar. Caps krijgen veel te voorduren tijdens intensief gebruik. Na een aantal jaar kan het daardoor zijn dat de cap enigszins versleten is en daardoor niet de optimale bescherming biedt. Zorg daarom dat je je cap tijdig vervangt voor een nieuwe.

- Het maakt voor de kans van gevaar niet uit of je beginnend rijder of al ervaren bent. Bewezen is dat professionele ruiters evenveel kans hebben om een ongeluk op te lopen als beginnende ruiters.

- Zorg dat je cap de juiste pasvorm heeft, dit bied de beste bescherming. Daarnaast zit dit ook het meest comfortabel. Bij de juiste pasvorm hoort de cap recht op je hoofd te staan en zit de rand van de cap ongeveer twee vingerbreedtes boven de wenkbrauwen. Je kunt daarnaast testen of de cap goed is door lichtjes met je hoofd te schudden en te kijken of de cap op z’n plek blijft zitten. Is dit het geval, dat weet je dat je de juiste cap hebt gevonden.

Wil je liever persoonlijk advies voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe cap? Dat kan! Kom dan eens langs in onze winkel in Hoogerheide.Terug naar overzicht 
E-mailen
Bellen
Info